В четвъртък Съединените щати наложиха нови санкции на Северна Корея след

...
В четвъртък Съединените щати наложиха нови санкции на Северна Корея след
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции срещу Северна Корея след изстрелването на шпионски сателит

В четвъртък Съединените щати постановиха нови наказания на Северна Корея след изстрелването на шпионски сателит миналата седмица, определяйки основани в чужбина сътрудници, упрекнати в улеснение на избягването на наказания за събиране на доходи и технологии за своите оръжия стратегия за всеобщо заличаване.

Министерството на финансите на Съединени американски щати в изказване съобщи, че също по този начин е приложило санкции към групата за кибершпионаж Kimsuky, обвинявайки я в събиране на разследваща информация в поддръжка на стратегическите цели и нуклеарни упоритости на Северна Корея.

Действията от четвъртък, подхванати в съгласуваност с Австралия, Япония и Южна Корея, идват, откакто предходната седмица Северна Корея сполучливо изстреля първия си разследващ спътник, за който сподели, че е предназначен да следи военните придвижвания на Съединени американски щати и Южна Корея.

" Днешните дейности на Съединените щати, Австралия, Япония и Република Корея отразяват нашия групов ангажимент да се противопоставим на незаконните и дестабилизиращи действия на Пхенян ", сподели в изказването заместник-министърът на финансите по тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън.

" Ние ще останем фокусирани върху тези основни възли в противозаконното генериране на доходи и разпространяването на оръжия на КНДР ", добави Нелсън.

Министерството на външните работи на Южна Корея съобщи в петък, че е поставило в черен лист 11 севернокорейци за присъединяване в създаването на спътници и балистични ракети в страната, забранявайки им всевъзможни финансови транзакции.

Списъкът включва висши чиновници от Националната администрация за аерокосмически технологии, която управлява изстрелването на спътника, и отдела за произвеждане на муниции.

Мисията на Северна Корея към Организация на обединените нации в Ню Йорк не отговори на искане за коментар по отношение на глобите от четвъртък.

Съветниците по националната сигурност на Южна Корея, Съединените щати и Япония ще проведат диалози в Сеул на 8-9 декември, с цел да обсъдят сигурността в района.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР